Ja, jag är en riktig ”bullamamma”. Jag älskar att baka och likadan var min mamma. Jag är uppväxt med bulladofter och bröddofter så gott som varje vecka. Och älskar att föra denna tradition vidare. Barnen får vara med och knåda och pensla och smaka. Finns inget mer avkopplande än att knåda en perfekt deg. Så gott som hela livet har det varit en stor dröm att starta ett cafe nånstans på en idyllisk plats och baka hela dagen (morgonen) och sen kunna servera gäster en god fika. Vare sig det är saltiga smörgåsar eller söta bakverk.

Nå, den drömmen vet jag att aldrig kommer att bli sann för det är en tuff bransch att vara egenföretagare och nåt jag kanske aldrig skulle orka (även om vårdaryrket är en lika tuff bransch men det är iaf en säker inkomst). Men jag vet iaf att familjen uppskattar knådandet här hemma och ibland får jag även hålla igen mig lite för att det inte ska bli för mycket av det goda… Men idag, efter en annars perfekt dag, blev det mumsiga semlor till kvällsmålet som vi åt framför fotbolls-VM. Vanligt brödrecept i botten och så stajlade jag till det med rivna morötter och honung med i receptet och la lite mer mjöl till. SÅ gott!!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *