Japp, ännu en bra helg i Pargas. Startade redan på torsdagen och fick en extra ledig dag från jobbet på fredagen. Dags att ta itu med pappersarbeten på banken och en tid var bokad på fredagen i Pargas för pappa och mina syskon och mig. Nu torde vi ha det mesta över och kan börja blicka framåt i lugn och ro. Att sova nånstans där det inte finns en AC har varit en utmaning för oss. Kan inte fatta att folk överlever i det långa loppet utan AC hemma…

Nå, vi har här varit för det mesta i poolen vid villan, eller vid nån simstrand eller på havet för att överleva. Alla ställen där det svalkar och fläktar. Vi tog en tur ut med roddbåten i sysilaxviken vid villan idag. Jag passade på att försöka ro. Ni ser hur lugnt det verkade från vår brygga:

Det började lugnt och fint och det var hur kul som helst. Och så plötsligt var det storm! Jag rodde och rodde och vi skrattade och skrattade för vi kom i n g e n s t a n s …. Vi var nära land på ena sidan viken och vi stod på exakt samma plats oavsett hur många rodd-tag eller hur mycket jag tog i. Helt stilla. Och blåste som fan! Fick se mig besegrad och maken tog över…

Bäst att pausa och ta det lugnt inomhus en stund. Men bara en stund, för sen bara måste vi bila in till Åbo och turista lite vid å-kanten. Mysigt storstadsliv, kontraster!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *