En sak jag får jobba ordentligt på är ju måltiderna. Har skaffat PT och en sak han vill är att jag käkar 6 ggr om dagen och satsar på bra mat och att jag äter mig bara 80% mätt vid måltiderna för att inte känna mig helt ”däst”. Jag är ju en sån som äter dålig frukost (kan gärna vara utan) och slarvar med lunchen och mellanmål för att sedan vara döhungrig och därför slarva med middagen och äta massor under kvällen… Ja, ni fattar. Slarv genom hela dagen. Så nu har jag faktiskt fått ta mig i kragen och försöka fixa det här själv. Maken är ju ovärderlig hjälp när det kommer till maten för oftast står han för 80% av kockandet här hemma.

Idag tex handlade jag fisk och grönsaker till dagens middag men glömde ju bort lunchen. Som tur hade ju maken kokat älgkött i grädde hela gårdagen så det fick bli att värma upp det och ris till lunch. Hade också handlat brysselkål igår så kokade ju snabbt upp det också och hällde på tallriken. Voilá! Lite bättre såg lunchen ut med lite grönt på tallriken. Kände mig stolt idag och hoppas det fortsätter såhär (och kanske lite bättre).

Hade första PT-passet igår och inatt har jag sovit väldigt oroligt. Men det kan också ha att göra med osteopatbesöket jag hade direkt efter träningen. Förra osteopatbesöket som var förra veckan resulterade i precis samma. Säkert då osteopaten gått igenom alla musklerna och de försökte slappna av under natten vilket resulterade i en väldigt hoppande kropp i mörkret… Säkert inget kul för maken som försökte somna bredvid och han fick ge sig och sova i gästrummet istället, ups… Men själva träningen var så rolig!! Även om jag nästan svimmade under passet på grund av att blodtrycket sjönk till tårna under ”thrusters” (-kolla in videon- jag hade dock hantlar, inte skivstång). 4 övningar med 4 minuters löpning emellan och körde detta i 4 set. Helt död!! Tänkte det var allt men sedan var det lite tabata-träning ännu till på det och 4 nya övningar. Så jag fick verkligen jobba!! Pust! Och imorgon kör vi igen…


2 kommentarer

Mia · 24 augusti, 2018 kl. 07:44

Känner sååå igen mig med maten! Älskar att träna men känner direkt om jag slarvat med maten och många pass blir inte alls som jag tänkt mig då bränslet fattas. Blir kul att få följa din ”nya resa” 😃

    JessicaNybacka · 24 augusti, 2018 kl. 07:53

    Jo, just det där slarvandet är ju bra att få bort. Tror jag äter mer än jag brukar nu när jag äter sådär ofta men det är ju ändå ”bättre” mat iom att man tänker på vad man äter och inte kastar i sig första bästa. SÅ viktigt med kosten. Syns inget hur mycket man än tränar om man inte sköter kosten. Och då menar jag inga konstigheter. Jag väger inte maten, jag lämnar inte bort något. Jag bara äter mer planerat och bättre. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *