Tre intensiva veckor skola. Kanske inte egentligen så himla intensiva men de känns av när man har både jobb, familj och en sorg att bearbeta. Och jo, sorgen den finns kvar. Emellanåt så pyser locket över och det känns som att det inte finns nån lindring. Hjärtat och hjärnan kokar över och man vet inte vart man ska vända sig. Börjar gråta i tid och otid och däremellan är livet normalt. Man inser att det är helt normalt att känna så här ibland när livet är hektiskt plus att mensen snart är på väg. Och jo, fattade det inte själv först förrän maken som påpekade att det kanske är den igen som spökar där bakom alla känslosvallningar… Hormonerna och allt annat svallar över. Jobbar tre dagar i veckan under dessa intensiva skolveckor. Sen har jag en full jobbvecka efteråt före den allra sista praktiken sätter igång. Vet att jag måste jobba under praktikveckorna också men än så länge vet jag inte vilka tider jag ska vara där på praktik. Så jag måste vänta med att tacka ja till jobb. Men såna här dagar är det skönt att ha bloggen. Den har blivit lite som mitt andningsrum. Djupandas och berätta lite om veckan och tankarna så känns allt mycket bättre efteråt. Inser att det är inte så farligt ändå. Den här veckan i skolan kör vi på med ett HLR (Hjärt och Lungräddnings)-projekt tillsammans med en läkare och ni som befinner er i Vasa med omnejd kommer att se många av oss studerande på olika platser instruera folk i att träna hjärt- och lungräddning. Vi kommer att befinna oss på olika hälsocentraler och tex Rewell-center i centrum av Vasa. Så vill ni träna era kunskaper eller fråga upp om det är nåt ni funderar över så kom över. Vi kommer att befinna oss på platserna hela fredagen, under dagen. Här en länk till vårdguiden om hjärt- och lungräddning.

Sådär annars önskar jag att det varma sommarvädret kunde ta slut nu. Önskar kalla krispiga morgnar och känslan att få elda i öppna spisen och värma sig i en varm bastu och lägga på sig tjocka tröjor och stickasockor. Det ni! Tänk att man i september längtar till det! Att man har fått nog av värmen. I Finland!

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *