Idag när jag körde iväg till butiken började jag plötsligt skratta över en tanke, över en tillfällighet. Mitt namn är Jessica Johanna. Mina två bästa vänner i skolan heter Jessica och Johanna…

Älskar när små tillfälligheter dyker upp. När jag och maken träffades så tog det inte länge innan vi hittade likheter, eller tillfälligheter, och det var nästan lite kusligt. Listar här upp några av dem:

  • mitt mellannamn är, som ni nu redan vet, Johanna. Min makes mellannamn är… Johannes
  • mitt efternamn var Nyberg och min makes är Nybacka.
  • på grund av väldigt många Jessicor (och Heidin) i min årskurs under tonåren så blev många av oss kallade vid efternamnet. Jag var Nybbe (och det fanns Nylle, Wille etc)… Min man kallas Nybbi…. Vi blir fortfarande kallade det ibland av våra respektive vänner. Vet inte riktigt vad jag gillar att kallas som det som vuxen kvinna dock… Men det är sällan jag hör det kallnamnet nuförtiden.
  • min mamma hette Gunnel, min mans mamma heter Gunborg
  • min syster heter Marina, min mans syster Carina

Nedan en äkta retrobild från min barndom, jag som 1-åring tillsammans med pappa och mina syskon (mamma bakom kameran förstås). Sommaren 1980.

Hur kul som helst att hitta små tillfälligheter när man träffar någon ny. Sett från min brors perspektiv kan tilläggas att jag och min brors frus syster fyller år på samma dag. Och min syster och min brors fru och mamma fyller alla år på samma dag…

Har ni några kusliga likheter att dela med er såhär en måndag?

 

 


2 kommentarer

Heidi · 11 september, 2018 kl. 14:35

Min mamma hade namnsdag den 28:e (januari) och min pappa har den 6:e (januari). 28.6 är min födelsedag!

Och det finns beröringspunkter för min syster också. Hon fyller 1.10. Min mammas födelsemånad var januari, alltså 1, och pappas födelsemåndag är oktober, 10 -> 1.10.

    JessicaNybacka · 11 september, 2018 kl. 15:38

    Haha, kusligt men kul tillfälligheter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *