Idag har jag haft en konstig söndagskänsla. Och en tillhörande måndagsångest. Eller nåja, skulle inte kalla det ångest. Mer spänd förväntan. Imorgon är det nämligen dags för den sista praktiken. Nervös över att det än en gång är en helt ny plats. Har inte riktigt nån aning om vad jag ska förvänta mig, hur jag kunde förbereda mig och vad jag bör kunna. Om det räcker med att glida på ren och skär talang eller om jag borde ha läst in mig på en massa i förväg… Tänk er känslan att ständigt, gång på gång befinna sig som ny på en arbetsplats! Flera gånger per år. Ingen lätt sak alltså…

Jag tog inte det säkra före det osäkra och valde en bekant praktikplats inför den sista praktiken heller. Många som gjort det och helt förståeligt. Det är nu vi förväntas kunna saker och ting och nu vi förväntas vara ”en av de där färdiga sjukskötarna”. Eller det är väl här jag seglar iväg. För även om jag är klar, vilket jag inte är ännu, så är man fortfarande ”novis” när man börjar på ett nytt jobb. Så ingen som förväntar sig att jag kan allt och fixar allt här heller. Jag ställer lite orimliga krav på mig ibland och pressen på mig själv blir lite väl hög. Jag kämpar hårt med att tillåta mig själv att chilla lite, haha, vilket inte är så lätt… Nå, det är en helt ny plats för mig och jag är nervös när jag inte vet vad som väntas… Men jag gillar att lära känna nya platser och nya personer så det här ser jag ändå väldigt mycket fram emot, jag är rätt snabb att lära mig nya rutiner och lära känna nya personer. Fyra veckor nu då och så är jag igen ett steg närmare målet.

Den härliga solskensvyn när man kommer hem efter en promenad. Hela familjen varit smått däckade av flunssa här igen. Det var inte länge sen de hade det första gången i höst. Nu alltså andra gången gillt för dem alla tre. Och jag har, än så länge, sluppit det. Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas jag verkligen slipper det denna gång också. Jag har varken tid eller råd att vara sjuk nu… Wish me luck!


2 kommentarer

Mia · 24 september, 2018 kl. 23:36

Var skall du göra praktiken?

    JessicaNybacka · 18 oktober, 2018 kl. 09:55

    Hej! Helt missat din kommentar. Förlåt. Jag gör praktiken på Vasa centralsjukhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *