Naturen bjöd på storslagen morgon idag. Vaknade av frost, sol, hagel och sjörök på fjärden och naturen såg mäktig ut!

Molnen skingrades lika hastigt och dagen fortsatte med sol och ruskafärgerna på träden strålade! Vilken fredag det kommer att bli! Den här veckan har varit nåt alldeles extra. Som så många andra veckor. Känns som att det inte riktigt finns ”normala” veckor längre… Jag började praktiken i måndags och förra inlägget hade jag ju lite söndagspirr i kroppen. Visade sig inte vara nåt ”farligt” den här praktiken heller, så jag har haft väldigt roligt hela veckan och lärt mig massor! Men dock, gick ut samtidigt som en klasskamrat från sjukhuset häromdagen och hon sade att det är hemskt att vara ute på praktik för man inser ju varje gång hur lite man vet och kan… Och så är det ju. Precis samma känner jag. Det är SÅ MYCKET man inte kan… I skolan tror man sig kunna saker och ting men verkligheten kommer ikapp en sen ute på praktiken, haha… Och inte så lätt att veta vad som är viktigt och vad som är struntsak när man är ny. Men med tiden lär vi väl oss… Nå, körde ju jobb helgen före och tog även emot några kvällsskift på jobbet efter praktikens morgonskift, så flunssan som de andra i familjen haft så drog jag väl på mig då och vaknade rätt däckad sen igår, med raspig hals och stockad i näsa och helt slut… Insåg att jag får stanna hemma från kvällsskiftet på praktiken den dagen, kändes inte bra att komma snörvlande och med stegring till ett sjukhus där man vårdar hjärtinfarktpatienter eller andra med ännu sämre immunförsvar. Idag är det vanlig ledig dag och jag tar tillfället i akt att göra skoluppgifter till en kurs som ska vara inlämnad och färdig under praktiktiden. Så förutom praktik + jobb så är det även skoluppgifter till kurser som torde bli avslutade med seminarium när praktiken väl är över. En intensiv tid just nu, men den är som tur övergående. Inte mycket kvar nu: praktiken och ett praktikseminarium, tre seminarium i tre olika kurser med inlämningsuppgifter (grupparbeten) som ska vara inlämnade snart och en chans till LOVE-tent (läkemedelsräkning och teoriprov) nångång senare i vinter (förhoppningsvis inte under tiden jag är på resa…). Stora saker men inte så många. Snart, snart, SNART är allt detta över!!

S k a b l i s å j ä k l a s k ö n t !

Enda lediga helgen under denna praktiktid ska jag och mannen fira med barnfritt. Barnen åker över till Esse idag och gosar med svärföräldrarnas två nya kattungar och de ser så framemot detta. På söndag är det dags för nattskift för mig igen. Så rullar det på.

Trevlig helg!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *