Skolan snart fixad och dimissionen närmar sig med stormsteg. Jag har dock länge varit lite fundersam över framtiden och vad jag ska tänkas börja jobba med. Det är inte alltid så enkelt när man alltid varit nyfiken på a l l t  och tycker a l l a  områden är så intressanta. Inget speciellt jag har haft som direkt mål att söka mig till när jag blir klar. Äldre vården trivs jag jättebra i och nånting jag definitivt kan tänka mig i framtiden men nu först vill jag nog pröva vingarna och se vart dem bär mig. Jag har haft ett par jobb på lut men de har varit osäkra och inte heller heltidsjobb och osäkerheten över framtiden har gnagat på där i bakhuvudet hela tiden. Men så var jag på sista praktiken, på Centralsjukhuset här i Vasa, som nu är avslutat. Trivdes SÅ bra där och bra gäng och supermysig atmosfär bland personalen och jag började fundera på om det var en möjlig arbetsplats för mig. Beslöt mig för att kolla läget och… Tja, det visade sig att dom gärna ville ha mig kvar där så jag fick heltidsjobb direkt!! Glad chock och Wohoo!! Börjar där dagen efter dimissionen!! Tänk hur livet kan råka sig!

Avdelningen jag ska jobba på är en jouravdelning och till den avdelningen kommer patienterna från akuten. Det är meningen att patienterna ska vara en kort tid där, max 48 timmar, men många gånger vårdas de nog en längre tid. Vi tar hand om akuta infektioner såsom olika pneumonier, magvirus, tuberkulos och tropiska sjukdomar om det dyker upp sådana, såsom malaria. Patienter med andnöd. Sen finns där även övervakningsrum, med kardioskop eller telemetri, för hjärtövervakningspatienter och fall såsom plötslig svindel eller svaghet och lindriga förgiftningar. Så intressant!! Infektioner och virus och bakterier är något som jag alltid varit lite extra svag för… Jag skrev ju slutarbetet om bältros och sådana patienter kommer också dit. Minns även Ullas lektioner med värme och hur vi präntade in de där virus och bakterielistorna till tenterna. Dags att repetera dem lite igen nu då, även om vi inte behöver kunna dem så ingående, det är ju vården kring dem som är viktigast. Fast man kan ju aldrig kunna för mycket!

Så nu kan jag bara njuta sista skoltiden och allra mest ska jag njuta av södernresan om 45 dagar!!!! Räknar ner dagarna nu. Även om vädret här hemma också bjuder på sina bästa sidor! Och nu kan jag verkligen bara njuta av resan och måste inte stressa över att söka jobb före eller efter. Aaaah…. Ljuva oktober! Tänk att allt fixade sig till slut!


4 kommentarer

Eva · 22 oktober, 2018 kl. 16:44

Grattis till jobbet! Skönt att veta hur framtiden utvecklar sig redan i detta skede. Då får du säkert min syrra Sara till jobbarkompis 😊

    JessicaNybacka · 22 oktober, 2018 kl. 16:46

    Tack! Är det sant? Jo, Sara har jag nog sett där under praktiken 😉 Så trevligt med henne som jobbarkompis! 🙂

Sara · 23 oktober, 2018 kl. 08:29

Grattis, vad roligt att det löste sig med jobb 🙂 Det kan nog vara den skönaste känslan som finns!

    JessicaNybacka · 23 oktober, 2018 kl. 14:56

    Tack! Jo, det är nog otroligt skönt att inte behöva fundera längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *