Känner mig rätt så ungdomlig fortfarande. Jag hör rätt ofta att man inte skulle tro att jag är så gammal. ”Det skulle jag aldrig trott”. Och jag vet aldrig om det är utseendet eller mentala dom menar, haha. Jag menar jag beter mig kanske inte så gammal heller. Jag är glad, spontan och impulsiv, alltid redo att testa nya saker. Man får mig väldigt lätt med i saker och jag kanske handlar före jag tänker. Inte så ”gamla karaktärsdrag” kanske. Fast tja, vad är gamla karaktärsdrag? Vad definierar det att du är mogen? Ansvarstagande? Visdom? Jag tänker att jag har nog lite av dessa karaktärsdrag också.

Just nu studerar jag, än så länge, bland yngre och har lätt för att ”blend in”, även om jag inte festar loss varje helg och onsdag, eller hänger på Ollis längre (fast det har jag ju aldrig gjort, hängde på Madison istället i Jeppis…), men ja, det är många som blir förvånade när dom får veta min ålder. Men det finns några saker jag inte riktigt hänger med i eller tycker inte riktigt passar sig in eller förstår mig på. Om det nu hänger på åldern eller bara smak och tycke får man ju då fundera på.

  1. Vi börjar med det som är färskt i minne och som är anledningen till att jag började fundera på denna lista. Halloween. Ett konsumtionspåhitt från The great great Amerika. Förstår mig inte på det och blir galen då barnen säger att vi aldrig gör nåt kul till Halloween. Eller okej, vi bakade halloween-bakelser ibland när de var yngre och lagade kusliga pyssel men… Svarar dem med att det är nytt påfund och på gamla goda tiden firade vi minsann inte högtiden… Där känner jag mig gammal. Förstår ju att det är kul med högtider som piggar upp lite i mörkret men dessa otaliga maskerader och man måste köpa det ena och det andra. Nej, tacka vet jag ”förr i tiden”, haha…
  2. Babyshowers. Jag hör till generationen som aldrig varit med om en sådan. Lyckligtvis fick jag och mina vänner barn före detta ”måste” dök upp. Har hört av yngre bekanta att det ibland går lite överstyr och att folk pungar ut med mycket pengar till sådant. Och sen ska man helst också ha ett till party där barnets kön avslöjas. Två partyn innan barnet ens är fött… Håhhåjaja… Skulle aldrig ha orkat oija mig över sånt när jag var gravid. Är absolut inte emot att fira saker och en babyshower kan ju vara jättefint och roligt om man inte känner nån press. Ordna nåt tillsammans med vänner och knytkalas typ men när en shower börjar börjar upplevas stressande och att det måste vara det ena och det andra, och kosta en hel del pengar både för presenter och ordnande, då är det inte kul längre, varken för mamman eller kompisarna….
  3. När man hellre satsar pengar på nya bekväma skor, sportartiklar såsom löparkläder eller fast en kajak, istället för snygga skor att partaja i eller en ny festblåsa. Eller satsar pengar på massage  istället för frissa eller makeup. DÅ märker man att man nog blivit äldre och bryr sig mer på att kroppen ska orka än att den ser snygg ut. Och sömnen är livsviktig! Katastrof om man inte hinner sova tillräckligt! Inte som förr i tiden när man kunde vara länge uppe och tänka att man tar igen sovtimmarna nån annan dag… Tacka vet jag sängen, och helst egen säng och egen dyna! Don´t mess with my bed!
  4. Jobba helger och högtider. Många yngre brukar säga att det är jobbigt att jobba helger då man missar så mycket. Tja, familjen är ju alltid där ändå så att jobba helg är inte det värsta och jorden går inte under. Kan förstå de yngre som känner att de missar allt det roliga om dom jobbar en helg. Den känslan har inte jag. Nästan så det är skönt att jobba helger. Mer pengar och lugnare på nåt vis. Visst högtider kan vara riktigt jobbiga, som julen, men man får det att funka på nåt vis, och jag känner inte att jag missar nåt livsviktigt, såsom en potentiell livspartner eller så. Han har jag redan hittat och väntar på mig tills jag slutat.
  5. Hade en massa andra exempel som jag hade på gång i huvudet när jag jobbade natt men glömde skriva upp dem och nu är de helt puts väck… raderade ur minnet… Kanske ett till exempel på att man börjar bli gammal…

Så vad tycker ni om listan? Håller ni med nåt eller tycker ni jag är jättekonstig?

Kategorier: Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *