Idag har det shoppats… Vi har köpt ny julgran (av plast) så den kommer vi att klä redan ikväll faktiskt. Vi har en tendens att slänga ut julgranen redan vid annandag typ så den här vägen får den stå framme lite längre i år. Så har jag köpt dimissionskläder åt mig färdigt eftersom vi kommer att komma hem ganska strax före den är dags. Så har vi köpt godis och pepparkaksdeg för vi tänkte baka pepparkakshuset ikväll. Men så det viktigaste, saker man (kanske) behöver under resan. Nästa vecka lyfter flygplanet oss mot värmen!

Saker köpta från apoteket.

Det viktigaste: solkräm. Med både UVB och UVA-skydd. Det har lovats 26 grader och sol under veckan vi är där. Sounds very nice! Men vi förväntar ju ändå oss inte någon karibisk solvärme. Men bra att ha med solkräm ifall det finns chans för stranddagar.

Imodium. Det är väl kanske också bland toppviktigaste? Vem vill lida av diarré under resan, och främst tänker jag ifall man råkar få när det är dags för hemfärd… urk…

Skavsårsplåster. Mycket viktigt för det kommer jag med all sannolikhet behöva. Mina fötter sväller ordentligt i värmen och jag lider alltid av skoskav när jag reser. Vi kommer säkert gå en hel del också eftersom vi älskar att röra oss och jag kommer att försöka mig på nån löparrunda. Så plåster behövs. Både detta och vanliga plåster.

Värkmedicin/smärtmedicin. Köpte nu Ibumax. Nånting både vuxna och barn kan ta. För i princip allt; värk, feber, tandvärk etc.

Ögondroppar. Ett måste för mig med torra ögon. Har dem alltid med mig. Men behövligt när man vistas i värme och sandlandskap där det kan blåsa ett och annat sandkorn i ögonen. Lätt att skölja bort saker ur ögat med ögondroppar.

Nåt annat ni kan tipsa oss om att ta med? 

Kategorier: Resor

3 kommentarer

hopihopi · 1 december, 2018 kl. 18:39

Nån form av bassalva, typ bepanthen, för diverse skrubbsår, torra läppar, solbränd hud…

Nässpray. Det behöver jag alltid på flyget

Plåster

Vätskeersättning i brustablettform, jag har köpt resorb i Sverige, men det finns ju liknande på apotek i Finland. Bra om man vistas mycket i solen och svettas. Innehåller salter och är bättre att dricka än bara vanligt vatten.

Nagelsax och nagelfil. När tånaglarna plötsligt får en vass kant och är i akut behov av att klippas.

Sedan brukar jag ännu ha någon typ av voltaren, mobilat, icepower.. kräm med. Det är kallt och dragit på flygplan och jag får lätt nackspärr eller ont i axlarna.

Susanna · 5 december, 2018 kl. 21:20

Jag hade inte packat med kortisonsalva eftersom tuben vi hade hemma nästan var tom. Det skulle vi ha behövt till myggbett och utslag och det fanns inte på apoteken i Vietnam. Först i det skedet kom jag ihåg att jag tidigare har försökt köpa kortisonsalva i Thailan utan resultat.

JessicaNybacka · 14 december, 2018 kl. 13:11

Stort tack för tipsen! Det var jättebra tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *