Trots flunssa så trivs jag med tillvaron just nu. Det är lite häftiga svängar med tanke på förra inlägget och hur jobbigt det kändes just då. Nu är sen igen allting positivt. Jag trivs med jobbet, har hittat mig själv igen och vi har fått veta att hunden vi väntat på att ska bli dräktig nu är det, så det betyder att valpar är på kommande passligt till vändagen. Och finns det inte nån valp åt oss i den kullen så är två andra tikar också dräktiga. Ni som läste mitt hund-inlägg så känner ju till hur vi tänkte och till slut föll valet på: en Lagotto Romagnolo. Vi råkade hälsa på en bekant, eller makens arbetskollega, som hade en lagotto från denna kennel och vi förälskade oss totalt i både hunden och rasen. Och ja, min syster har ju också en Lagotto och de är nog så ljuvliga. Så det blev en sådan till slut. Valet blev också enkelt då vi fick höra om dessa ljuvliga lagotto-uppfödare alldeles här nära i våra hemknutar och som dessutom erbjuder valpskola till alla valpar och päls-trimningskurs. Så valet blev enkelt att snällt sitta och vänta tills parningarna skulle lyckas. Vi tyckte också att tiden passade oss bättre med att få en valp sådär passligt närmare våren och sommaren, och inte behöva springa ut och kissa stup i kvarten i smällkalla vintern.

Så allting löste sig till slut. Som jag nog inte heller hade tappat tilltron till att det skulle göra. Det brukar alltid lösa sig. Känner dessutom som att jag börjar kunna greppa jobbvardagen också, även om jag lär mig nytt varenda dag.

Så just nu är dagarna roliga, och fullproppade. Och vi längtar så otroligt efter en valp springandes här i huset!


6 kommentarer

Jen · 19 januari, 2019 kl. 21:07

Va roligt att ni snart förhoppningsvis blir med valp. Och låter ju mycket smidigt med uppfödare nära som kan hjälpa och ge råd 😍

  JessicaNybacka · 19 januari, 2019 kl. 22:18

  Jo, det var nog det som gjorde att vi bestämde oss för den till slut. Det verkade vara så omtänksamma och genuina uppfödare och så närheten till dom förstås. Det gör det så mycket enklare att hälsa på valparna när de föds <3

Cajsa · 22 januari, 2019 kl. 08:13

Vi ska också ta en Lagotto, troligen från samma kull och kennel, i Malax!? Om ni vill kan vi gärna hålla kontakt lite och utbyta goda hundråd. Har aldrig haft hund tidigare så en utmaning blir det helt klart.

  JessicaNybacka · 23 januari, 2019 kl. 06:18

  Är det sant? Va kul! Absolut kunde vi hålla kontakt. NI ska säkert ha en tik då? Vi är väl enda som är ute efter en hane så vi håller tummarna att det föds både och! De ordnar väl valpskola också har jag förstått så vi träffas säkert även där.

   Cajsa · 23 januari, 2019 kl. 07:41

   Hej! vi har ingen skillnad om vi tar en tik eller hanne, inte heller vilken färg. Hoppas på att få besöka dem tidigt och välja bland de som inte redan är reserverade, har ofta hört att magkänslan kan berätta vilken valp som är ’ens’ och borde bli en medlem av ens familj. Eftersom vi bor i Jeppis går vi troligen på valpskola där.

    JessicaNybacka · 30 januari, 2019 kl. 08:14

    Jo, man hoppas ”allt klaffar” när man träffar valpen första gången och att det känns rätt. Jo, har hört om folk som velat ha en brun och så är det en vit valp som valt dem. Vi har inte heller desto mer tänkt på färg. Kul skulle det vara med en vit kropp och mörkt huvud eller tvärtom men jag har också tänkt att valpen får välja. De som blivit parade nu så är båda bruna, så vita valpar kanske inte kommer? Vet inte hur det är med korsningar och färger hos hundar. Men sen är det även två andra tikar som har blivit parade så från nån av kullarna ska man nog få en valp så småningom. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *