Dagens brödbak:

Dessutom finns en surdeg på jäsning tills imorgon så imorgon bitti får jag avnjuta färskt surdegsbröd också…

För en tid sedan började maken på med brödbak här hemma och snabbt blev han fast i brödträsket. Vi har nu ätit hemgjort bröd i ett par månaders tid och köper inte längre bröd från butiken. Jag gillar ju också att baka och har lite fått stiga åt sidan för makens nyvunna hobby, men jag måste säga att om jag först tyckte det var lite jobbigt att konkurrera om baket så gillar jag det nuförtiden. Maken bakar ju bara bröd, inget annat, och att få nybakat i stort sett varenda dag så tackar jag inte nej till. Oftast gjort på vetedegar, men även havrebröd, grahamsbröd, råg- och lingonbröd, you name it, allt ska testas. Även surdegsbröd, nåt som jag själv velat pröva på men inte haft tålamod, eller ork, att försöka luska ut. Det fixar maken galant nuförtiden och håller surdegen vid liv vecka ut och vecka in och slänger ihop ett bröd när det börjar ta slut. Vi brukar haschtagga brödbaket på instagram med ”Nybakat” (efter vårt efternamn då, hehe) och tycker det låter lite som en ”brand” redan. Planer på ett eget cafe, sådär skämtsamt, har ju alltid funnits så man vet aldrig. Nånä. Men drömma kan man alltid. Drömma och äta gott bröd! Mums!

Kategorier: Gott att äta

3 kommentarer

Nina · 8 februari, 2019 kl. 18:56

Hur gjorde ni grunden till surdegen?

    JessicaNybacka · 8 februari, 2019 kl. 19:23

    Det finns bättre beskrivet på nätet än min man klarar av att förklara. (Som tips ger han dock att du kan sätta en LITEN nypa torrjäst i starten för att få igång den. Sen när den väl är i gång så går du förstås aldrig i närheten av den med nån jäst.
    Här är en länk till hur du gör: https://www.koket.se/den-franske-bagaren/sebastien-boudet/starta-en-surdeg/

Johanna · 8 februari, 2019 kl. 21:33

Det samma receptet startade jag min surdeg från. Har inte haft jäst i min men har min ovanför kylskåpet läste på en annansida att de kommer lättare igång då

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *