Känns som att simhallen har blivit mitt andra hem nu med simning cirka tre gånger i veckan. Denna vecka har jag fått samlat 3 km i bassängen hittills redan och jag hoppas hinna dit även i helgen. Det är så otroligt skönt att glida på i bassängen och jag känner mig verkligen som i mitt rätta element där. Kan tipsa om att idag, vändagen till ära, kommer två personer in till priset av en också, så passa på att åka till vasa simhall ikväll om ni inte har annat för er! Imorse var simhallen så gott som tom. Talade med en ensam gubbe i bassängen och han kunde inte förstå hur hallen var så tom på folk. Varför simmar inte mer folk? Skulle jag va pensionär skulle jag bo i simhallen om dagarna!

Nå, simhallen är ju ändå en lite annorlunda miljö för många. En del har problem med nakenheten. En del har bakterieskräck. En salig blandning folk helt enkelt och det är lätt att det blir lite krockar bland vett och etikett ibland.

Saker jag noterat såhär långt:

  1. Bastun. Varför är det så kallt i bastun? Nu är ju jag lite extrem bastubadare som gillar VARMT, riktigt varmt. Mina barn och även min man har börjat ha lite svårt att bada med mig här hemma för jag slår på och slår på och utropar ”Varför blir det aldrig varmt!” och så är jag också den som sitter sist kvar. Jag älskar bastuvärmen! Men jag tycker det är så kallt i simhallsbastun och blir varje gång besviken… Jag kastar och kastar och det blir ändå inte varmare. (Kastar mycket gör jag givetvis när jag är ensam). I kvinnosidan finns det två bastun men ingen som är ”varmare” och ”kallare”. Det borde det vara.
  2. Äldre kvinnor som tvättar underlivet. De gnider och gnider och tvålar in och har sig. Jag tänker bara på stackars snippan och torra slemhinnor och skulle vilja säga åt dem att ta det lugnt med kära underlivet, det mår inte bra att gnida så himmelens…
  3. Folk som spottar i bassängen, usch. Det här har jag bara sett bland tävlingssimmarna som är på träning, inte bland motionärer. När de simmat en länga och står och spottar efteråt… urk, tänker bara på att man ska simma bland deras spott som flyter omkring sedan…
  4. Inga fler noteringar faktiskt. Jag har varit positivt överraskad över turerna i simhallen såhär långt. Sen har jag ju faktiskt bara simmat mest om morgnarna. Men vett och etikett har flytit på bra i bassängerna. Ingen långsam som prompt lagt sig framför en och ingen som skvättat vatten eller flåsat överdrivet mycket och ingen som haft överdrivet starka dofter på sig heller. Väldigt få noteringar faktiskt.
  5. Hur är det med er? Nån rolig anekdot att berätta om folk i simhallen?


2 kommentarer

A · 14 februari, 2019 kl. 12:37

En gång såg jag en gubbe med öppna bensår som gick ner i bassängen, kan tillägga att jag gick upp på en gång!
Och jaa, de äldre damerna som tvättar och tvålar sig mellan benen och sitter bredbent i bastun 😂

    JessicaNybacka · 14 februari, 2019 kl. 22:41

    Oj, hjälp! Jag skulle också ha gått upp genast. Eller sagt till åt personalen att avlägsna honom genast…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *