Nå äntligen får jag säga att det flyttat in en valp i huset! Som vi väntat!

Milou är en 8 veckor gammal Lagotto Romagnolo-valp och han älskar bus och att tugga på händer och mitt hår. Däremellan är han trött och sover för det mesta… Och så obeskrivligt söt så hjärtat smälter när man ser honom och man har svårt att låta han sova. Sen när han är vaken så hoppas man att han somnar fort igen. Lite sådär som det var när man hade småbarn… Haha.

Som äkta italienare måste han ju kolla landsvägscykling på TV

Men han är så duktig! Inte kissat inomhus en endaste gång. Han har ätit allt vi satt åt honom och han har bajsat utomhus och håller sig nära oss utan koppel varje utomhusvistelse, och det har varit många. Vi har tur som har en stor gård och långt till vägen så vi har haft honom fri varenda gång. Jag försökte lägga på honom halsband och koppel och vi skulle pröva på gården men han fick panik och bara backade och slog kullerbytta och ville bort från kopplet. Måste inhandla en sele snabbt tänker jag nu och ska försöka steg för steg vänja honom vid den. Nån annan som haft problem vid koppel-invänjning?

Sådär annars är han så pigg och livsglad och nyfiken på allt och alla.

Katterna då? Ja, frassen vår var nyfiken direkt. Milou brydde sig inte om dem och Frasse kunde fritt titta på honom från håll, både inne bakom grinden och ute när han lekte för sig själv. Kattdamerna är en annan femma… Båda har hålla sig undan. Vår äldsta har hållits på nära håll och vågat sig in och titta ett tag men hålla sig på baksidan av huset sedan hela tiden. Nu har vi tvingat in henne och hållit kattluckan stängd så de slipper in men inte ut. För att tvinga henne kolla in hunden, den är ju ännu bakom grinden inomhus så dom tvingas inte närkontakt ännu. Den yngre kattdamen håller sig gömd utomhus och har inte på ett dygn alls kommit och äta. Vi är lite oroliga för henne men hoppas hon ska våga komma hem snart. Glad över Frasse iaf som verkar väldigt nyfiken och stod och sjöng utanför sovrumsdörren imorse när maken vaknade och hoppade över grinden, han var hungrig.

Mycket nytt för dottern den här helgen, även glasögon har hon fått nu (läsglasögon)

Natten gick också super. Milou somnade mot kvällsskvisten och så väckte vi honom före vi gick och sova för att gå ut och kissa en sista gång. Sen sov den i ett streck till 04 ungefär och då den började röra på sig så gick jag ut för säkerhets skull. Den skulle säkert ha somnat om också men det var första natten och jag ville vara på säkra sidan. Jag släppte ut den vid trappan i beckmörkret och så gick den och kissade och kom tillbaka direkt och sova bredvid sängen. Så duktig! Sen sov den till 5.30 och när den rörde på sig så kunde jag inte hålla mig och lyfte upp den i sängen varpå svansen började pendla för fullt och maken blev tvättad i ansikte av en överlycklig hund. På bilden ovan har den just varit ut och klockan är ungefär 9 och den somnar lycklig i sängen än en gång med oss alla runt sig. Hur kan man motstå att gosa med den här sötnosen varje ledig stund!?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *