Ville bara kika in och tipsa om en väldigt bra serie om utmattning på Vasabladet och Österbottens tidning. Här en artikel om Dan som tog tag i saken efter att ha blivit delinvalidpensionerad och nu jobbar på heltid igen. Här lyste citatet ”Problematiken handlar mer om personligheten än om arbetet. Endast ambitiösa människor blir utmattade.” sagt av psykiater. Så träffande. Och sen ännu att utmattade personer oftast älskar sitt arbete och sällan säger nej. Yes, yes, yes…

Sen kom det även en till artikel om sjukskötaren Anna-Maria som också lider av utmattning. Alla skrivna av Linda Forth. Vet ej om ni får upp artiklarna eller om ni måste logga in. Men läs om ni kan! Så viktigt att detta uppmärksammas mer. Det finns så många där ute som lider, många gånger helt i onödan, hjälp finns!

Så såg jag den här idag, om Josefin och här igen höll jag på att ramla av stolen, allt kändes så lika min egen historia. Förälders dödsfall, studier och jobb. Tänk hur många i samma situation som mig själv det finns…

Och så till slut hittade jag denna artikel där psykologen berättar. Allt känns så spöklikt bekant… Bara nickar och ”hm:ar” till allt.

Kategorier: Hälsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *